Управување со квалитет на храна(е-скрипта)

Saneva, Dusica and Mitreva, Elizabeta (2020) Управување со квалитет на храна(е-скрипта). ISBN 978-608-244-727-8.

[thumbnail of Управување со квалитет на храна (е-скрипта).pdf]
Preview
Text
Управување со квалитет на храна (е-скрипта).pdf - Published Version

Download (670kB) | Preview

Abstract

Оваа е-скрипта е наменета за студентите кои ги изучуваат предметите „Менаџмент на производство на храна“ и „Исхрана и диететика“ како дополнителна литература во наставата на Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитет „Гоце Делчев“, Штип. Основната цел е запознавање на студентите со процесот на управување со квалитетот на храната, негово следење и подобрување. Материјата нуди знаења за управувањето, квалитетот и храната и е приспособенакон потребите и знаењата на студентите од додипломски студии. Едноставноста и експлицитноста на презентирањето на оваа проблематика дава можност за користење на материјалот како за студентите, така и за сите заинтересирани за оваа област. Како прво издание, оваа е-скрипта не ја исклучува можноста за постоењето на одредени
недостатоци, при што секоја добронамерна сугестија и забелешка со посебно задоволство ќе бидат прифатени.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Dusica Saneva
Date Deposited: 20 Aug 2020 08:14
Last Modified: 20 Aug 2020 08:14
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/24354

Actions (login required)

View Item View Item