Билатерален научноистражувачки проект со Австрија „Теорија на рамки и асимптотска анализа“

Hadzi-Velkova Saneva, Katerina and Stoeva, Diana and Atanasova, Sanja and Balazs, Peter and Hadzi-Velkov, Zoran and Prangoski, Bojan and Holighaus, Nicki and Dimovski, Pavel and Velinov, Daniel and Prusa, Zdenek and Veta Buralieva, Jasmina and Stanoevska, Biljana (2018) Билатерален научноистражувачки проект со Австрија „Теорија на рамки и асимптотска анализа“. [Project]

[thumbnail of Проект со Австрија-2018-УГД-Репозиториум.pdf]
Preview
Text
Проект со Австрија-2018-УГД-Репозиториум.pdf

Download (133kB) | Preview

Abstract

Главната цел на проектот е да се комбинираат две области: Теоријата на рамки и Обопштената асимптотска анализа. Применувајќи соодветни типови на рамки, ќе дадеме карактеризација на одредени дистрибутивни простори преку рамка-коефициентите. Потоа, применувајќи ја развиената теорија, ќе докажеме Абелови и Тауберови резултати кои го поврзуваат асимптотското однесување на дистрибуциите со асимптотиките на рамка-коефициентите.

Item Type: Project
Subjects: Natural sciences > Matematics
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Jasmina Veta Buralieva
Date Deposited: 14 Aug 2020 14:50
Last Modified: 14 Aug 2020 14:50
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/24259

Actions (login required)

View Item View Item