Колекција на дизајнерски заштитни маски наменети за донација

Risteski, Sanja (2020) Колекција на дизајнерски заштитни маски наменети за донација. [Show/Exhibition]

[thumbnail of ImageMagick conversion from image to application/pdf]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
Колекција на заштитни маски.pdf

Download (188kB) | Preview

Abstract

Во изработката на заштитните маски учествуваа студентите на Технолошко-техничкиот факултет при УГД, на насоките “Дизајн на текстил и облека” и “Tехнологија на текстил и облека”, како и студент на вториот циклус на студии на насоката “Индустриски дизајн на текстил”. Вкупно беа изработени околу 80 маски, a 23 студенти учествуваа во реализација на маските. Процесот на изработка на колекцијата заштитни маски траеше околу 2 месеци.
Заштитните маски беа кроени, шиени, везени и украсувани од страна на студентите. Дизајн на паковањето на маските беше направено исто така од секој студент. Колекцијата од заштитни маски е донација за вработените службите на Универзитетот, кои во овие тешки моменти на пандемијата со вирусот Ковид 19 работејќи во функција на студентите беа изложени на висок ризик од заболување.

Item Type: Show/Exhibition
Subjects: Engineering and Technology > Materials engineering
Divisions: Faculty of Technology
Depositing User: Sanja Spasova
Date Deposited: 19 Jun 2020 07:15
Last Modified: 19 Jun 2020 07:15
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/24125

Actions (login required)

View Item View Item