Прирачник за спроведување на националната стратегија за превенција на орални заболувања кај децата од 0-14 год.во Република Македонија

Carcev, Mile and Miloshevski, Branko and Spirkovski, Vlado and Getova, Biljana and Sarakinova, Olivera and Pavlevska, Meri and Nechakovska, Tina and Dzaferi, Ajsen and Aljilji, Shevalje and Sozovska, Elena and Petanoski, Hristo and Ambarkova, Vesna and Carceva-Salja, Sofija and Shutinovski, Zharko (2010) Прирачник за спроведување на националната стратегија за превенција на орални заболувања кај децата од 0-14 год.во Република Македонија. Министерство за здравство - Република Македонија, Скопје. ISBN 978-608-4518-01-3

[thumbnail of priracnik-stomatologija.pdf]
Preview
Text
priracnik-stomatologija.pdf

Download (781kB) | Preview

Abstract

Со цел да се спроведе целосна и квалитетна имплементација на Стратегијата, Кординативното тело донесе одлика да се изготви овој прирачник, кој им е наменет пред се на специјалистите по детска и превентивна стоматологија и општите стоматолози кои работат со деца, но и на сите оние кои се инволвирани на посреден или непосреден во реализацијата на Националната Стратегија ( стоматолошки сестри, гениколози од примарна здравствена заштита, педијатри, професори и наставници во основните училишта, воспитувачи).

Item Type: Book
Subjects: Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Sandra Atanasova
Date Deposited: 01 Jun 2020 10:32
Last Modified: 01 Jun 2020 10:32
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/24073

Actions (login required)

View Item View Item