Практикум по Меѓународен туризам

Koteski, Cane (2020) Практикум по Меѓународен туризам. ISBN 978-608-244-709-4.

[thumbnail of Практикум по Меѓународен туризам.pdf]
Preview
Text
Практикум по Меѓународен туризам.pdf

Download (11MB) | Preview

Abstract

Практикумот, пред сè е наменет за студентите од Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, Факултетот за туризам и бизнис логистика - Гевгелија, но и за сите студенти од останатите факултети на коишто се изучува предметот Меѓународен туризам. Освен студентите, со оглед на апликативниот карактер на овој практикум, тој може да биде корисен и за туристичките менаџери, агентите, како и од сите вработени во туристичката индустрија.
Овој практикум има за цел да ја збогати наставната содржина по предметот Меѓународен туризам, да придонесе за полесно совладување на материјата од страна на студентите, како и да го поттикне и поддржи процесот на креативно размислување кај самите студенти. Покрај тоа, се надеваме дека практикумот ќе претставува и мотив за натамошно проучување на Меѓународниот туризам од страна на туристите што патуваат или оние кои планираат во иднина да патуваат.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 26 May 2020 08:02
Last Modified: 26 May 2020 08:02
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/24057

Actions (login required)

View Item View Item