Од идеја до реализација ККК „Полин“ - полуфункционална содржина на туризмот во Општина Дојран

Dimitrov, Nikola (2012) Од идеја до реализација ККК „Полин“ - полуфункционална содржина на туризмот во Општина Дојран. In: Зборник на трудови, Туризмот во Дојранскиот регион, 20 Apr 2012, Dojran.

[thumbnail of Никола В. Димитров (2012) Од идеја до реализација,Дојран,2012.pdf]
Preview
Text
Никола В. Димитров (2012) Од идеја до реализација,Дојран,2012.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

За унапредување на туризмот во Општина Дојран важни се сите
иницијативни кои позитнивно влијаат на развојот. Во рамките на
дозволениот простор ќе презентираме една идеја за која цениме дека
има услови за брза реализација, а тоа е формирање на кајакарско кану
клуб „Полин“ како полифункционална содржина која позитивно ќе
влијаае врз развојот на туризмот во Општина Дојран.
Клучни зборови: Кајакарство, кану, клуб, веслање, сурфање,
натпревари, бијатлон, туризам, Општина Дојран.

FROM IDEA TO REALIZATION
KKK „POLIN“ – MULTIFUNCTIONAL CONTENT OF TOURISM
IN THE MUNICIPALITY OF DOJRAN
Abstract
For promotion od tourism in the Municipality of Dojran are all
important initiative that pozitiv affect development. Within the space to
present an idea of where we belive there are conditions for the rapid
conversion, and it is forming canoe club “Polin” as multifunctional content
positively to influence the development of tourism in the Municipality od
Dojran.
Key words: Canoe, club, rowing, surfing, games, biathlon, tourism,
Municipality Dojran.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 19 May 2020 05:35
Last Modified: 19 May 2020 05:35
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/24039

Actions (login required)

View Item View Item