Можности и перспективи за развој на туризмот во регионот на Призрен во Република Косово

Naser, Bresa (2020) Можности и перспективи за развој на туризмот во регионот на Призрен во Република Косово. PhD thesis, Univerzitet Goce Delcev - Stip.

[thumbnail of МОЖНОСТИ И ПЕРСПЕКТИВИ ЗА РАЗВОЈ НА ТУРИЗМОТ ВО РЕГИОНОТ НА ПРИЗРЕН ВО РЕПУБЛИКА КОСОВО - ДОКТОРСКА ДИСЕРТАЦИЈА-.pdf]
Preview
Text
МОЖНОСТИ И ПЕРСПЕКТИВИ ЗА РАЗВОЈ НА ТУРИЗМОТ ВО РЕГИОНОТ НА ПРИЗРЕН ВО РЕПУБЛИКА КОСОВО - ДОКТОРСКА ДИСЕРТАЦИЈА-.pdf

Download (11MB) | Preview

Abstract

Докторската дисертација содржи осум поглавија. Во првото поглавие обработени се Воведните забелешки, истражувачките хипотези и методите за истражување на туризмот, во второто поглавие даден е коментар од користењето на научните методи во истражувањето, во третото поглавие обработена е географската положба на регионот и неговите ресурси, во четвртото поглавие обработени се можностите за развој на туризмот во регионот на Призрен, во петтото поглавие обработени се стратешките аспекти на туристичката дејност, во шестото поглавие дадена е туристичката понуда и туристичката побарувачка, во седмото поглавие презентирани се резултатите од истражувањето, обработката и анализата на податоците и во осмото поглавие дадени се препораки, анализа и дискусија, потоа следат заклучок, прилози, литература и анкетни прашалници.

Item Type: Thesis (PhD)
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 28 Feb 2020 09:03
Last Modified: 28 Feb 2020 09:03
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/23878

Actions (login required)

View Item View Item