Местото и улогата на наставникот по географија во работата на стручниот актив

Dimitrov, Nikola (2005) Местото и улогата на наставникот по географија во работата на стручниот актив. Просветен работник, Година 52 (919-924), page11, Скопје.

[thumbnail of Никола В. Димитров, Местото и улогата на наставникот по географија во работата на стручниот актив.pdf]
Preview
Text
Никола В. Димитров, Местото и улогата на наставникот по географија во работата на стручниот актив.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Стручен текст од просветниот советник за постојана стручна поддршка на наставниците по географија. Стручниот текс е во пет продолженија, објавени во периодот февруари - мај 2005 година во Просветен работик, весник на просветните работници на Република Македонија.
Во текстот дадени се насоки за конституцаија на стручните активи, дефинирани се општите и главната цел на стручниот актив, предмет и содржина и задачите на работата на стручниот актив. Потоа се даваат насоки за улогата на наставникот по географија во стручниот актив, неговите цели, задачи, активности и приеритети во осум подрачја:
- педагошко дидактичко подрачје,
- организациско оперативно подрачје,
- аналитичко истражувачко подрачје,
- административно информативно подрачје,
- стручно едукативно подрачје,
- подрачје на примена на иновации во наставата,
- подрачје на воннаставни активности,
- подрачје на други активности.
На крајот од петтото продолжение на стручниот текст поместен е пример на Модел на годишно планирање на стручниот актив.

Item Type: Other
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 10 Feb 2020 11:19
Last Modified: 10 Feb 2020 11:19
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/23763

Actions (login required)

View Item View Item