Ортопедија на заби и вилици-практикум

Carceva-Salja, Sofija and Atanasova, Sandra and Petrovski, Mihajlo and Terzieva-Petrovska, Olivera (2019) Ортопедија на заби и вилици-практикум. ISBN 978-608-244-652-3.

Full text not available from this repository.

Abstract

Содржината на овој практикум во целост ја покрива наставната содржина која се изучува на студиските
програми за доктори по дентална медицина и стручните забни техничари - протетичари.
Практикумот содржи дванаесет глави, кои е потребно да се совладаат во текот на практичната настава. Содржински во практикумот генерално се презентирани основните анализи на студиски модели како и дел од кефалометриските анализи кои се потребни за правилното дијагностицирање на неправилностите на забите и вилиците како и подготвување на соодветен ортодонтски план на третман.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Sandra Atanasova
Date Deposited: 10 Feb 2020 09:45
Last Modified: 10 Feb 2020 09:45
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/23744

Actions (login required)

View Item View Item