Стратегија за развој на туризмот во Општина Гевгелија (2019-2024)

Magdinceva Sopova, Marija and Dimitrov, Nikola and Apostolov, Mico and Filiposki, Oliver and Shutarov, Vasko and Ristova, Cvetanka and Miceva, Magdalena and Kalenikov, Aleksandar and Boshnakov, Mile and Minova Iceva, Pavlina and Georgiev, Borche and Ardzanliev, Trajko (2019) Стратегија за развој на туризмот во Општина Гевгелија (2019-2024). Општина Гевгелија.

[thumbnail of Strategija za razvoj na turizmot vo Gevgelija.pdf]
Preview
Text
Strategija za razvoj na turizmot vo Gevgelija.pdf - Published Version

Download (2MB) | Preview

Abstract

Стратегијата за развој на туризмот во општина Гевгелија за период 2019-2024 година, претставува пишан и научно заснован документ, изработен од страна на Факултетот за туризам и бизнис логистика од Гевгелија при Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип. Стратегијата за развој на туризмот во општина Гевгелија за период 2019-2024 година е целосен документ кој се состои од анализи, активности, насоки и потребни активности за остварувања на визијата за општина Гевгелија, како една од најразвиените туристички дестинации на подрачјето на Република Северна Македонија и поширокиот регион.

Стратегијата за развој на туризмот во општина Гевгелија за период 2019-2024 година е изработена врз основа на реални параметри за потенцијалите на општината за развој на туризмот. Во основа се состои од туристичка понуда базирана врз природното и културното наследство на општина Гевгелија, традици-јата на локалното население, туристичките понуди својствени за општина Гевгелија, препознатлива по својата оригиналност и туристички производи прилагодени кон потребите на современите туристи.

Item Type: Other
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cvetanka Ristova
Date Deposited: 03 Feb 2020 10:22
Last Modified: 03 Feb 2020 10:22
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/23646

Actions (login required)

View Item View Item