Практукум по Облигационо право(Општ дел)

Ampovska, Marija (2019) Практукум по Облигационо право(Општ дел). ISBN 978-608-244-672-1.

Full text not available from this repository.

Abstract

Ракописот насловен како "Практикум по облигационо право" е наменет како учебно помагало – практикум кое ќе се користи при изведување на практичната настава, односно вежбите за предметот Облигационо право. Истиот е наменет за студентите од четврти семестар на студиската програма правни студии во Штип и Струмица со фонд на часови 2+2+1 и број на кредити 6 на Правниот факултет при Универзитет "Гоце Делчев "во Штип, а содржината на ракописот во целост соодветствува со наставната програма за предметот Облигационо право содржана во интерната скрипта од истиот автор насловена како "Облигационо право - општ дел" и ја опфаќа наставната материја за студиската програма за која е наменет.Ракописот содржи дванаесет поглавја кои се наречени "Вежби" и се поделени по недели, соодветно на поделбата на наставната материја во рамки на наставната програма

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Marija Radevska
Date Deposited: 23 Jan 2020 14:31
Last Modified: 23 Jan 2020 14:31
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/23462

Actions (login required)

View Item View Item