Развој на Стоматолошката служба во Медицински центар-Штип преку стратегијата на Светската здравствена организација

Kamcev, Nikola and Zivkov, Zoran and Nikov, Blagoj and Hadzi-Vasilev, Petar (1989) Развој на Стоматолошката служба во Медицински центар-Штип преку стратегијата на Светската здравствена организација. Дело 74. ISSN 0350-2821

[thumbnail of Delo 74.pdf]
Preview
Text
Delo 74.pdf

Download (13MB) | Preview

Abstract

Една од најголемите РЕ во РО Медицински центар, Штип е РЕ стоматолошка заштита која по својата поставеност и развој се труди да ги исполни начелата и стратегијата на за развој на здравството на СЗО.
Оваа РЕ во периодот од ослободувањето на нашата земја па до денес, бележи експанзивен напредок, така што денес прерасна во современа, високостручна , едукативна служба. Кадровски и просторно ги задоволува стандардите препорачани од СЗО. Оваа РЕ ги следи современите медицински и стоматолошки достигнувања. Таа претставува стоматолошки центар за пружање стоматолошка заштита на населението од Општина Штип и Источниот дел од Република Македонија.
Развојот на стоматолошката служба е прикажан во трудот.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Nikola Kamcev
Date Deposited: 16 Jan 2020 10:46
Last Modified: 16 Jan 2020 10:46
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/23335

Actions (login required)

View Item View Item