Утврден ризик од трансмисија на hepatitis C вирус преку трансфузии со анти-HCV неконтролирана и анти-HCV негативна целокупна крв, еритроцитни концентрати и свежо изогрупна плазма

Kamcev, Nikola (2001) Утврден ризик од трансмисија на hepatitis C вирус преку трансфузии со анти-HCV неконтролирана и анти-HCV негативна целокупна крв, еритроцитни концентрати и свежо изогрупна плазма. Македонски медицински преглед, 55, 2001, стр.101-164, Бр.3-4.

[thumbnail of Македонски медицински преглед, 2001.pdf]
Preview
Text
Македонски медицински преглед, 2001.pdf

Download (458kB) | Preview

Abstract

Трудот има за цел да го прикаже ризикот од трансмисија на hepatitis C вирус кај 2600 болни трансфундирани со неконтролирана и контролирана за присуство на HCV антитела, целокупна крв, еритроцитни конценрати и свежо изогрупна плазма во Медицинскиот центар во Штип. Појавата на HCV антитела кај анализираните болние следена 365 дена од денот на добивањето крвна трансфузија.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Nikola Kamcev
Date Deposited: 15 Jan 2020 11:37
Last Modified: 15 Jan 2020 11:37
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/23318

Actions (login required)

View Item View Item