Наше двегодишно искуство во лекување на болни во дневната трансфузиолошка болница

Kamcev, Nikola and Ivanova, Liljana and Vitlarova, Jordanka and Kamceva, Milka and Eftimova, Liljana (1990) Наше двегодишно искуство во лекување на болни во дневната трансфузиолошка болница. Прилози (Contributions). ISSN 0350-1914

[thumbnail of Prilozi, 1990.pdf]
Preview
Text
Prilozi, 1990.pdf

Download (7MB) | Preview

Abstract

Даден е преглед на работата во дневната трансфузиолошка болница во РО Медицински центар-Штип, во изминатите две години.
Лекувани се болни од сите РЕ во РО Медицински центар-Штип, а имаат индикации за трансфузија на крв и крвни деривати. Следени се ефектите, раните и доцните реакции и компликации и нивното превенирање од страна на трансфузиолозите.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Nikola Kamcev
Date Deposited: 15 Jan 2020 11:33
Last Modified: 15 Jan 2020 11:33
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/23316

Actions (login required)

View Item View Item