Development and excavation of the deeper areas in mine district ”Svinja Reka”, ”SASA” mine

Taskovski, Stanke and Despodov, Zoran and Mijalkovski, Stojance (2009) Development and excavation of the deeper areas in mine district ”Svinja Reka”, ”SASA” mine. In: III Стручно советување на тема: „Технологија на подземна експлоатација на минерални суровини”, 04-05 Dec 2009, Македонска Каменица, Р. Македонија.

[thumbnail of Trud 13. Otvoranje, razrabotka  i otkopuvanje na podlabokite delovi vo Revirot Svinja reka, rudnik SASA.pdf] Text
Trud 13. Otvoranje, razrabotka i otkopuvanje na podlabokite delovi vo Revirot Svinja reka, rudnik SASA.pdf

Download (3MB)

Abstract

Едни од приоритетните задачи на секој рудник се континуираните истражувања, отворања и разработка на нови оруднувања, се со цел да се обезбедат доволни количини на минерални суровини за понатамошен развој и што подолг век за експлоатација на самиот рудник. Рудникот “САСА” посветува големо внимание на овие проблематики, а тоа се потврдува со отворањето, разработката и откопувањето на подлабоките делови во Ревирот “Свиња река” помеѓу хоризонтите XIVb и 830.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Stojance Mijalkovski
Date Deposited: 28 Oct 2013 09:33
Last Modified: 28 Oct 2013 09:50
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/2290

Actions (login required)

View Item View Item