Примена на телескопски лафет во рудникот за олово и цинк „Саса”

Ivanovski, Dejan and Mijalkovski, Stojance and Gocevski, Borce and Stoilovski, Stojne (2019) Примена на телескопски лафет во рудникот за олово и цинк „Саса”. In: XII Стручно советување од областа на подземната и површинската експлоатација (Подекс-Повекс 2019), 01-03 Nov 2019, Strumica, Macedonia.

[thumbnail of Trud 109. Primena na teleskopski lafet vo rudnikot za olovo i cink SASA.pdf]
Preview
Text
Trud 109. Primena na teleskopski lafet vo rudnikot za olovo i cink SASA.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Современите светски трендови и потребата од континуирано унапредување на производството и ефективноста при работењето, а притоа посветувајќи најголемо внимание врз безбедноста при работа, сами по себе бараат воведување на нови современи техники и технологии, како во другите области, така и во областа на подземната експлоатација на минералните суровини.
Во овој труд е даден краток опис за примената на телескопски лафет во рудникот за олово и цинк “Саса”.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Engineering and Technology > Environmental engineering
Engineering and Technology > Materials engineering
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Stojance Mijalkovski
Date Deposited: 08 Nov 2019 12:20
Last Modified: 08 Nov 2019 12:20
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/22826

Actions (login required)

View Item View Item