Исхрана и диета врз основа на крвна група

Kamceva, Gordana and Kamceva Panova, Lidija and Kamcev, Nikola (2019) Исхрана и диета врз основа на крвна група. НУ-Универзитетска библиотека „Гоце Делчев" Штип.

[thumbnail of ImageMagick conversion from image to application/pdf]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
naslovna.pdf

Download (3MB) | Preview
[thumbnail of ImageMagick conversion from image to application/pdf]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
zadna.pdf

Download (5MB) | Preview

Abstract

Целта на оваа книга е да биде основно помагало за подготовка на здрав живот преку чување на здравјето на луѓето, да се заштитат од разни болести, да ја подобрат работната способност и продуктивноста, а истовремено и важен фактор, ако се појави болест, полесно да се совлада или да се ублажи нејзиниот тек.
Книгата претставува монографија за карактеристиките на исхраната и диетата врз основа на крвната група. По содржината е од посебен интерес за трансфузиолозите, нутриционистите и лекарите кои користат одредена исхрана и диета, како и за студентите по медицина, фармација, биологија и за сите кои ќе најдат интерес за сопственото здравје, исхрана и диета.

Item Type: Book
Subjects: Medical and Health Sciences > Health sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Gordana Kamceva
Date Deposited: 11 Nov 2019 10:04
Last Modified: 11 Nov 2019 10:04
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/22821

Actions (login required)

View Item View Item