Функционирање на економско - социјалниот совет на Република Македонија во периодот 1997 - 2007 година

Majhosev, Andon (2008) Функционирање на економско - социјалниот совет на Република Македонија во периодот 1997 - 2007 година. МЦМС - Македонски центар за меѓународна соработка, Skopje. ISBN 978 - 9989 - 102 - 68 - 4

[thumbnail of funkcioniranje_na_ekonomsko_socijalniot_svet2008a.majhosev.pdf] Text
funkcioniranje_na_ekonomsko_socijalniot_svet2008a.majhosev.pdf

Download (2MB)

Abstract

Трудот што е пред вас се обидува да го анализира функционирањето на трипартитниот социјален дијалог, односно Економско социјалниот совет од два аспекта: теорија и практика. Во него се прикажуваат од една страна европските стандарди и практики, а од друга страна уставните и законските решенија и ефективното функционирање на трипартитната институција Економско социјален совет на Република Македонија во периодот од 1997 / 2007 година.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Law
Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Marija Kalejska
Date Deposited: 28 Nov 2012 10:24
Last Modified: 28 Nov 2012 10:24
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/2270

Actions (login required)

View Item View Item