Картографско претставување на геолошката и геоморфолошката градба (тектониката) на Мариово и Раечка Котлина како дел од сливот на Црна Река

Koteski, Cane and Dimitrov, Nikola and Jakovlev, Zlatko (2018) Картографско претставување на геолошката и геоморфолошката градба (тектониката) на Мариово и Раечка Котлина како дел од сливот на Црна Река. In: Здружение Пелагонски културно-научни средби при Општина Новаци, Осумнаесетта Пелагонска културно-научна средба, 13 Oct 2018, Новаци, Република Северна Македонија.

[thumbnail of KARTOGRAFSKO PRETSTAVUVANJE NA GEOLOSKATA I GEOMORFOLOSKATA GRADBA (TEKTONIKATA) NA MARIOVO I RAECKA KOTLINA KAKO DEL OD SLIVOT NA CRNA REKA.pdf]
Preview
Text
KARTOGRAFSKO PRETSTAVUVANJE NA GEOLOSKATA I GEOMORFOLOSKATA GRADBA (TEKTONIKATA) NA MARIOVO I RAECKA KOTLINA KAKO DEL OD SLIVOT NA CRNA REKA.pdf

Download (532kB) | Preview

Abstract

Во научниот труд претставени се две тематски карти кои се специјално изработени за геолошката градба на карпите кои се најмногу застапени во регионот на Мариово и и Раечка котлина како: гнајсеви, шкрилци, мермери и мешана серија, исто така изработена е и тематска геоморфолошка карта за (тектониката) на регионот Мариово и Раечка котлина.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 14 Oct 2019 10:40
Last Modified: 14 Oct 2019 10:40
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/22655

Actions (login required)

View Item View Item