Битола, монографија, прв дел Природно географски карактеристики и население

Dimitrov, Nikola (2004) Битола, монографија, прв дел Природно географски карактеристики и население. Working Paper. НИД Микена Битола .

[thumbnail of Other]
Preview
Text (Other)
д-р Никола В. Димитров, Природно географски карактеристики и население, БИТОЛА, Монографија,2004.PDF - Other

Download (2MB) | Preview
[thumbnail of ImageMagick conversion from image to application/pdf]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
Битола, монографија, содржина 1.pdf

Download (3MB) | Preview
[thumbnail of ImageMagick conversion from image to application/pdf]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
Битола, монографија, содржина 2.pdf

Download (3MB) | Preview

Abstract

Монографија за Битола е луксизно издание кое изобилува со разновиден текст и фотографии преку кои се презентира богатото историско минато, географијата, економскиот, образовниот, здравствениот културниот, просторниот и воопшто севкупниот развој на градот како стратешки и административен центар.
Текстот во монографијата е поделен во 18 теми со вкупен обем од 290 страни. На монографијата работеа 42 автори од разни области.

Item Type: Monograph (Working Paper)
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 30 Sep 2019 08:10
Last Modified: 30 Sep 2019 08:10
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/22605

Actions (login required)

View Item View Item