Социјализација и е-учење

Koceva, Daniela and Mirascieva, Snezana (2015) Социјализација и е-учење. Зборник на трудови - Состојби, предизвици и перспективи во воспитанието и образованието во Република Македонија. pp. 165-168. ISSN ISBN: 978-608-242-021-9

This is the latest version of this item.

[thumbnail of Зборник на трудови Општина Штип (1) (1).pdf]
Preview
Text
Зборник на трудови Општина Штип (1) (1).pdf

Download (4MB) | Preview

Abstract

Дали е-учењето е во функција на социјализацијата? Феноменот на социјализацијата е доста
популарен и акцентиран кога станува збор за едно е-општество. И покрај различните дефиниции и
орентации, мораме да прифатиме дека процесот на социјализација допрва ќе добива на значење. Дали е-
учењето е во функција на општествениот развој, како и колку придонесува, се дел од прашањата кои ќе
бидат анализирани во овој труд.
Клучни зборови: е-учење, социјализација, е-општество, социјален развој, функции, диференцијација.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Social Sciences > Sociology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Daniela Koceva
Date Deposited: 27 Sep 2019 08:25
Last Modified: 27 Sep 2019 08:25
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/22599

Available Versions of this Item

Actions (login required)

View Item View Item