Formalnoto obrazovanie i profesionalnoto rabotenje

Magdinceva Sopova, Marija and Boskov, Tatjana and Josheski, Dushko (2018) Formalnoto obrazovanie i profesionalnoto rabotenje. Зборник на трудови, Трета меѓународна научна конференција ФИЛКО, Штип, 26-27 април, 2018. ISSN ISBN: 978-608-244-593-9

[thumbnail of document.pdf]
Preview
Text
document.pdf

Download (4MB) | Preview

Abstract

Формалното образование претставува процес на организирано учење со цел развој на различни конгнитивни способности како и стекнати различни видови вештини, знаење и навики за читање, пишување, пресметување или општо знаење за општественото окружување. Како долгорочен процес кој започнува од предучилишно образование до постдипломско образование, формалниот систем на образование претставува еден од најважните сегменти во секоја национална економија кој има долгорочно влијание на вкупниот општествено-економски систем. Предмет на истражување во овј труд е фокусиран на согледување на системот на формално образование во Република Македонија, конкретно формалното образование за претприемништвото.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Marija Magdinceva Sopova
Date Deposited: 26 Sep 2019 12:54
Last Modified: 26 Sep 2019 12:54
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/22566

Actions (login required)

View Item View Item