Студентски вести - Тв Ирис, Штип (Students' News - Iris Tv, Stip)- 1

Dzamtoska-Zdravkovska, Suzana (2012) Студентски вести - Тв Ирис, Штип (Students' News - Iris Tv, Stip)- 1. UGD - TV Iris, Stip, Macedonia.

[thumbnail of studentski vesti gotovi.mpg] Video
studentski vesti gotovi.mpg

Download (393MB)

Abstract

* Студентите по новинарство и односи со јавноста од Правниот факултет при Униврзитетот "Гоце Делчев", Штип, во мај 2012 година го започнаа проектот "Студентски вести" на ТВ Ирис, Штип. Проектот, кој се одвиваше во период од два месеца, се состоеше од емитување 15-минутни информативни вести, подготвени од страна на студентите по новинарство и односи со јавноста, кои се прикажуваа во сабота после централните вести на ТВ Ирис во 17:00 часот.

* The students of Journalism and Public Relations at the Faculty of Law, University "Goce Delcev", Stip, started the project Students' News in May 2012 on Iris TV, Stip. The project lasted for 2 months and the students were doing general news, which were shown every Saturday on Iris TV after the central news at 17:00.

Item Type: Other
Subjects: Social Sciences > Media and communications
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Suzana Dzamtoska Zdravkovska
Date Deposited: 28 Nov 2012 08:31
Last Modified: 28 Nov 2012 08:31
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/2253

Actions (login required)

View Item View Item