Вовед во стоматолошка протетика - практикум

Zlatanovska, Katerina and Zarkova-Atanasova, Julija and Kocovski, Darko and Arsovski, Ljupka (2019) Вовед во стоматолошка протетика - практикум. ISBN 978-608-244-615-8.

Full text not available from this repository.

Abstract

Практикумот Вовед во стоматолошка протетика е наменет за студентите на стручните студии за забни техничари – протетичари, на Факултетот за медицински науки при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип.
Овој практикум ги содржи описите на анатомските делови на стоматогнатниот систем, како и нивните основни функции. Дадени се основите за мобилно и парцијално протезирање, основи на фиксното протезирање, како и запознавање со импланто-протетика и максилофацијална протетика.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Katerina Zlatanovska
Date Deposited: 18 Sep 2019 12:02
Last Modified: 29 May 2023 10:22
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/22509

Actions (login required)

View Item View Item