Вовед во стоматолошка протетика - скрипта

Zlatanovska, Katerina and Zarkova-Atanasova, Julija and Kocovski, Darko and Lazarova, Ljupka (2019) Вовед во стоматолошка протетика - скрипта. ISBN 978-608-244-614-1.

Full text not available from this repository.

Abstract

Скриптата “Вовед во стоматолошка протетика” е наменета за студентите на Стручните студии за забни техничари – протетичари, на Факултетот за медицински науки при Универзитетот “Гоце Делчев” – Штип.
Оваа скрипта ги содржи описите на анатомските делови на стоматогнатниот систем, како и нивните основни функции. Дадени се основите за мобилно и парцијално протезирање, основи на фиксното протезирање, како и запознавање со имплантопротетика и максилофацијална протетика.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Katerina Zlatanovska
Date Deposited: 18 Sep 2019 12:01
Last Modified: 18 Sep 2019 12:01
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/22508

Actions (login required)

View Item View Item