Ентериер и екстериер

Sandeva, Vaska and Despot, Katerina (2019) Ентериер и екстериер. Национална и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски", Скопје. ISBN 978-608-244-631-8

[thumbnail of enterier i eksterier.pdf]
Preview
Text
enterier i eksterier.pdf

Download (16MB) | Preview

Abstract

Ентериерниот и екстериерниот дизајн се сериозен предизвик за дизајнерите, од самиот почеток на нивното постоење и се под силно влијание на современите технологии кои се претвораат во објект на постојано развивање, со цел адаптација кон револуционерните технолошки достигнувања.
Во последните години сме сведоци на длабоките промени во општеството. Глобализацијата, техничкиот напредок и економската конструкција се главен двигател
врз дизајнот. Разработката на оваа книга е мотивирана од настанатите промени и актуелните проблеми на современиот дизајн со кое е неопходно да се најде својот материјален
израз при проектирањето и дизајнирањето.

Item Type: Book
Subjects: Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Vaska Sandeva
Date Deposited: 10 Sep 2019 10:50
Last Modified: 10 Sep 2019 10:50
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/22453

Actions (login required)

View Item View Item