Пулмонална рехабилитација

Vasileva, Dance (2019) Пулмонална рехабилитација. Medicus, информативен гласник на јавното здравство - Штип, 2019 (28). pp. 21-22. ISSN 1857-5994

This is the latest version of this item.

[thumbnail of book1.pdf]
Preview
Text
book1.pdf

Download (9MB) | Preview
[thumbnail of Пулмонална рехабилитација, Данче Василева.pdf]
Preview
Text
Пулмонална рехабилитација, Данче Василева.pdf

Download (490kB) | Preview

Abstract

Пулмоналната рехабилитација и кинезитерапијата се интегрираат во целосниот пристап за лекување на пациенти со хронични бронхопулмонални заболувања. Тие се индивидуално насочени за намалување на тежината на респираторните поплаки, оптимизирање на функционалната состојба, оддржување на болните во стабилна состојба, профилакса на компликации, намалување на економските трошоци и неопходноста од здравствени грижи и нега.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: пулмонална рехабилитација, кинезитерапија
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Medical and Health Sciences > Health sciences
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Dance Vasileva
Date Deposited: 18 Jul 2019 09:18
Last Modified: 18 Jul 2019 09:18
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/22219

Available Versions of this Item

Actions (login required)

View Item View Item