Општа и неорганска хемија - практикум за студентите на Фармација

Cocevska, Maja and Ivanova, Violeta (2019) Општа и неорганска хемија - практикум за студентите на Фармација. ISBN 978-608-244-596-0.

[thumbnail of Практикум по Општа и неорганска хемија за Фармација.pdf]
Preview
Text
Практикум по Општа и неорганска хемија за Фармација.pdf - Published Version

Download (5MB) | Preview

Abstract

Практикумот по Општа и неорганска хемија е наменет за студентите на Факултетот за медицински науки, на студиската програма по Фармација, со цел полесно
спроведување на практичната настава на курсот по Општа и неорганска хемија. Практикумот опфаќа 15 вежби (посебни тематски поглавја), коишто се нумерички, експериментални или се комбинација од двете. Вежбите се согласно постојната програма за изучување на теоретскиот дел по предметот. Во сите вежби, накусо се дадени теоретски основи, со цел непречено следење на задачите или експериментите опфатени во соодветната тематска целина. Во нумеричкиот дел од вежбите, најпрво се дадени решен/и пример/и коишто се објаснети, а потоа следуваат задачи за решавање. Експерименталниот дел од вежбите се реализира на часот по практичната настава, a студентот е должен да ја реализира зададената активност од асистентот, кој по
завршување на вежбата, ги прегледува и верификува активностите, со што се следи интерактивноста на наставата. Експериментите коишто се земени предвид се во
согласност со реалните можности за изведување на истите во лабораторија (хемикалии, апаратура). На крајот од вежбата има празен простор за забелешки на студентот, за
решавање на соодветните проблеми од задачите или експериментот.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Natural sciences > Chemical sciences
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Violeta Ivanova Petropulos
Date Deposited: 11 Jul 2019 07:05
Last Modified: 11 Jul 2019 07:05
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/22197

Actions (login required)

View Item View Item