Минералошко-хемиски карактеристики на мермерот од "Мемешли"-Струмица

Sijakova-Ivanova, Tena and Zajkova-Paneva, Vesna and Krmzov, Mitko (2004) Минералошко-хемиски карактеристики на мермерот од "Мемешли"-Струмица. Варовничка и доломитска суровина во Македонија. pp. 97-103.

[thumbnail of Memesli Strumica (1).pdf]
Preview
Text
Memesli Strumica (1).pdf

Download (4MB) | Preview

Abstract

Во овој труд се презентирани податоците добиени со одредување на минералошко-хемиските карактеристики на мермерот од наоѓалиштето Мемешли-Струмица. Извршено е одредување на минералошко-хемиските особини на накнадно создадените калцити кои се наоѓат на некои места во дисјуктивните структури на наоѓалиштето. Испитувањата се вршени на Рударско-Геолошки факултет Штип. Хемиските анализи се направени со АЕС-ИЦП.

Item Type: Article
Subjects: Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Tena Sijakova Ivanova
Date Deposited: 11 Jul 2019 06:57
Last Modified: 11 Jul 2019 06:57
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/22192

Actions (login required)

View Item View Item