10 години Факултет за туризам и бизнис логистика (фотомонографија)

Dimitrov, Nikola and Metodijeski, Dejan and Ristova, Cvetanka (2018) 10 години Факултет за туризам и бизнис логистика (фотомонографија). Other. Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип .

[thumbnail of 10 ГОДИНИ ФТБЛ фотомонографија,2018,конечна.pdf]
Preview
Text
10 ГОДИНИ ФТБЛ фотомонографија,2018,конечна.pdf

Download (15MB) | Preview

Abstract

Во материјалниот свет што го создава човекот спаѓаат и високообразовните институции, универзитетите,
факултетите и слично.
На просторот од источниот дел на Република Македонија во 2007 година формиран е првиот универзитет,
Универзитетот „Гоце Делчев“ со седиште во Штип. УГД е млада високообразовна институција која ја сочинуваат
повеќе високообразовни единици меѓу кои и Факултетот за туризам и бизнис логистика.
Факултетот за туризам и бизнис логистика е прва високообразовна институција во источниот и
југоисточниот дел од Република Македонија која образува и обучува високообразовен кадар за потребите на
туризмот, угостителството, бизнис логистиката и бизнис администрацијата.
Монографијата што ја претставуваме заокружува една декада од работата на Факултетот за туризам и
бизнис логистика со седиште во Гевгелија и со дисперзирани студии во Штип и во Скопје. ФТБЛ е една од
тринаесетте единици на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип која во изминатиот десетгодишен период
успешно работи и едуцирала над шест илјади студенти од кои дипломирале околу илјада и четиристотини.
Преку краткиот текст збогатен со околу триста фотографии се обидуваме да ги прикажеме најважните
настани и активности што ги реализираа вработените и студентите во периодот од 2008/2009 до 2017/2018
година.
Се надеваме дека помладите колеги на Факултетот за туризам и бизнис логистика во периодот што следи
ќе бидат поуспешни, ќе имаат подобри резултати и ќе генерираат конкурентен високообразовен кадар на
домашниот и на странскиот туристички и економски паза

Item Type: Monograph (Other)
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 23 Apr 2019 07:42
Last Modified: 23 Apr 2019 07:42
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21944

Actions (login required)

View Item View Item