Во пресрет на Десеттата ораторска вечер „Иво Пухан“

Apasiev, Dimitar and Polenak Akimovska, Mirjana (2006) Во пресрет на Десеттата ораторска вечер „Иво Пухан“. Documentation. Faculty of Law "Justinianus I", Skopje, Republic of Macedonia.

[thumbnail of 8.) Vo presret na Desettata Oratorska vecer.pdf] Text
8.) Vo presret na Desettata Oratorska vecer.pdf

Download (1MB)

Abstract

Ова е јубилеен зборник издаден по повод 55 години од основањето на Правниот факултет „Јустинијан Први“ при најстариот државен Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (Р. Македонија), како и по повод десет години од започнувањето на тредиционалната студентска манифестација Ораторски вечери „Иво Пухан“, во чест на легендарниот професор по Римско право.
Ораторските вечери традиционално се одржуваат на 9-ти декември (Меѓународниот ден на човековите слободи и права), во свечениот Амфитеатар I на Правниот факултет - Скопје. Тие се конципирани како „натпревари во јавно говорење“ (forence genus dicendi) и се возобновени во 1997 година, по речиси тридецениско паузирање.Во Зборникот се поместени говорите на победниците и на учесниците на V, VI, VII, VIII и IX-та Ораторскa вечер.

Item Type: Monograph (Documentation)
Additional Information: COBIS.MK-ID 67569162; CIP - 821.163.3-5(082)
Subjects: Social Sciences > Law
Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Political Science
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Dimitar Apasiev
Date Deposited: 27 Nov 2012 10:42
Last Modified: 11 Nov 2013 11:42
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/2181

Actions (login required)

View Item View Item