Интероперабилен слоевит модел за поврзано здравство

Trajkovik, Vladimir and Madevska Bogdanova, Ana and Koceski, Saso and Vlahu-Gjorgievska, Elena and Ackoski, Jugoslav and Simjanoska, Monika (2016) Интероперабилен слоевит модел за поврзано здравство. [Project]

Full text not available from this repository.

Abstract

Овој проект ќе развие нов дизај за опис на парадигмата на поврзано здравство на начин кој ќе ги реши проблемите поврзани со интероперабилност и транзитивност преку воведување на слоеви. Целта на цилиндричниот модел е обезбедување на нов квалитет на системите за телемедицина без разлика дали станува збор за системи што се веќе развиени или се допрва во развој. Со користење на слоевитиот модел, би се обезбедило комплетно мапирање на системите во околината што ја дефинира поврзаното здравство. Со тоа би се обезбедил единствен начин за опис на можните поврзувања со други системи.

Item Type: Project
Subjects: Engineering and Technology > Electrical engineering, electronic engineering, information engineering
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Saso Koceski
Date Deposited: 15 Feb 2019 08:47
Last Modified: 15 Feb 2019 08:47
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21575

Actions (login required)

View Item View Item