Рецензија за ракописот „Гатанки-Погодувалки-Пишувалки“ од Ели Маказлиева

Denkova, Jovanka (2018) Рецензија за ракописот „Гатанки-Погодувалки-Пишувалки“ од Ели Маказлиева. In: Гатанки-Погодувалки-Пишувалки. Едука Мак. ISBN 978-608-4737-60-5

[thumbnail of Gatanki2018.pdf]
Preview
Text
Gatanki2018.pdf

Download (547kB) | Preview

Abstract

Кога ќе се спомне името на Ели Маказлиева, неизоставно ни се наметнува сликата на едно ведро, оптимистичко, со сонце облеано детство. Смеата е придружен елемент во нејзиното творештво, како долгогодишен и неуморен работник во публицистиката за деца од предучилишна и рана училишна возраст. Но, тоа е само еден сегмент од творечките заложби на Ели Маказлиева.

Item Type: Book Section
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Jovanka Denkova
Date Deposited: 01 Feb 2019 08:13
Last Modified: 01 Feb 2019 08:13
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21221

Actions (login required)

View Item View Item