Основи на економика на јавни служби (избрани теми)-Скрипта

Josheski, Dushko and Bardarova, Snezana (2018) Основи на економика на јавни служби (избрани теми)-Скрипта. ISBN 978-608-244-561-8.

Full text not available from this repository.

Abstract

Економиката на јавниот сектор се занимава со изнаоѓањето на оправданија зошто владите постојат и објаснување на начините на кои владите може да влијаат врз економската активност. Економиката на јавните служби е изучување на владината политика преку принципите на економската ефикасност и еднаквост. Во нејзината најосновна форма економиката на јавниот сектор обезбедува рамка за размислување за тоа дали владите треба или не треба да учествуваат во економската активност и ако треба до која мера треба да учествуваат.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Dusko Josevski
Date Deposited: 15 Jan 2019 14:48
Last Modified: 15 Jan 2019 14:48
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21104

Actions (login required)

View Item View Item