Биоинформатика - практикум

Stojanov, Done (2018) Биоинформатика - практикум. ISBN 978-608-244-576-2.

[thumbnail of PraktikumZaizdavanje-1-7.pdf]
Preview
Text
PraktikumZaizdavanje-1-7.pdf

Download (649kB) | Preview

Abstract

Ракописот е наменет за студентите од осми семестар на Факултетот за информатика, насока Компјутерски науки. Истиот опфаќа решенија на проблеми од областите на детерминистичките и хевристичките алгоритми за порамнување и пребарување на биолошки секвенци (Needleman-Wunsch, Smith-Waterman, порамнување во дијагонално симетричен опсег и Fasta). Ракописот вклучува и решенија на проблеми од областа на молекуларната биологија и еволуциско моделирање.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Natural sciences > Biological sciences
Natural sciences > Computer and information sciences
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Done Stojanov
Date Deposited: 14 Jan 2019 13:11
Last Modified: 14 Jan 2019 13:11
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21068

Actions (login required)

View Item View Item