Importance of connection between dental implant and prosthetic construction

Papakoca, Kiro (2018) Importance of connection between dental implant and prosthetic construction. In: БаСС & Имплантолошко здружение на Македонија „Предизвици во решавањето на сеопфатни дентални случаеви”, 27 Oct 2018, Skopje, Macedonia.

[thumbnail of 1-1-1-2-2. skopje 0ktomvri 2018 .pdf]
Preview
Text
1-1-1-2-2. skopje 0ktomvri 2018 .pdf

Download (2MB) | Preview
[thumbnail of ImageMagick conversion from image to application/pdf]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
programa Implantolosko zdruzenie - oktomvri SK.pdf

Download (162kB) | Preview

Abstract

Остеоинтеграцијата на денталниот имплант и потоа изработката на индивидуална протетска конструкција кај секој наш пациент се двата концепти кон кои се стремиме да ги постигнеме, понекогаш занемарувајќи ги другите детали кои исто така имаат големо значење.
Која е идеална конекција помеѓу имплантот и протетиската конструкција?
Во моментов постојат различни видови на конекции помеѓу денталниот имплант и абатмен, како и воопшто помеѓу денталниот имплант и протетската конструкција. Во презентацијата ќе се обидеме да одговориме на прашањето како и да ги објасниме терапевтските можности кои ги имаме на располагање.

Item Type: Conference or Workshop Item (Speech)
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Kiro Papakoca
Date Deposited: 19 Nov 2018 13:59
Last Modified: 19 Nov 2018 13:59
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20703

Actions (login required)

View Item View Item