Комуникациски менаџмент во јавната администрација - теорија и практика

Dzamtoska-Zdravkovska, Suzana (2010) Комуникациски менаџмент во јавната администрација - теорија и практика. UTMS, Skopje, Macedonia. ISBN 978-608-4593-19-5

[thumbnail of Komunikaciski menadzment.pdf] Text
Komunikaciski menadzment.pdf

Download (802kB)

Abstract

Значењето на комуникацијата во процесот на управување денес го достигна нивото кога повеќе не се говори за комуникацијата само како составен дел од менаџментот. Во литературата, но и во практиката, сè повеќе станува збор за комуникациски менаџмент. Терминот во себе го сублимира управувањето со комуникацијата во рамки на една организација, регулирањето на комуникацијата, начинот на комуникација, формата на комуникација, со цел воспоставување на ефикасни канали на комуникација во организацијата и надвор од неа - кон корисниците на услугите.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Media and communications
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Suzana Dzamtoska Zdravkovska
Date Deposited: 26 Nov 2012 07:09
Last Modified: 26 Nov 2012 07:09
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/2039

Actions (login required)

View Item View Item