Современо претприемништво - практикум

Magdinceva Sopova, Marija (2017) Современо претприемништво - практикум. ISBN 978-608-244-459-8.

Full text not available from this repository.

Abstract

Претприемништвото се смета за основен фактор во економскиот развој на земјата кој силно влијае на сите општествени процеси. Актуелноста на претприемништвото како развоен фактор произлегува од самиот факт што претприемништвото претставува динамичка, движечка сила.
Овој практикум опфаќа теми од претприемништвото и современото претприемништво.
Со цел на полесен начин и да се олесни пристапот во учењето и совладувањето на наставната содржина на предметот Претприемништво, вежбите во овој ракопис се креирани да им овозможат на студентите да го применат стекнатото теоретско знаење во практична реализација. Секоја вежба е креирана во согласност со соодветното тематско поглавје од скриптата „Современо претприемништво„

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Marija Magdinceva Sopova
Date Deposited: 11 Sep 2018 07:45
Last Modified: 11 Sep 2018 07:45
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20366

Actions (login required)

View Item View Item