Функционално значење на општинскиот центар и карактеристики на социо - географските и економските одлики за развој на општина Новаци

Koteski, Cane and Dimitrov, Nikola and Jakovlev, Zlatko (2017) Функционално значење на општинскиот центар и карактеристики на социо - географските и економските одлики за развој на општина Новаци. In: Седумнаесета пелагонска културно-научна средба.

[thumbnail of ФУНКЦИОНАЛНО ЗНАЧЕЊЕ НА ОПШТИНСКИОТ ЦЕНТАР  И КАРАКТЕРИСТИКИ НА СОЦИО-ГЕОГРАФСКИТЕ И ЕКОНОМСКИТЕ ОДЛИКИ ЗА РАЗВОЈ НА ОПШТИНА НОВАЦИ.pdf]
Preview
Text
ФУНКЦИОНАЛНО ЗНАЧЕЊЕ НА ОПШТИНСКИОТ ЦЕНТАР И КАРАКТЕРИСТИКИ НА СОЦИО-ГЕОГРАФСКИТЕ И ЕКОНОМСКИТЕ ОДЛИКИ ЗА РАЗВОЈ НА ОПШТИНА НОВАЦИ.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Во научниот труд обработени се поглавијата за социо - географските карактеристики, географската положба, историскиот развој на с. Новаци, функционалното значење на општинскиот центар, оддалеченоста на селските населби од централните населби, селски населби и динамика на селското население, институционална инфраструктура на селските населби, карактеристики на економските одлики за развој на Општина Новаци, земјоделство, големина на земјоделските површини на селата по населби, сточарство, шумарство, лов и риболов, индустрија, сообраќај и туризам.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 03 Sep 2018 13:00
Last Modified: 03 Sep 2018 13:00
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20356

Actions (login required)

View Item View Item