Жената како претприемач во туризмот

Magdinceva Sopova, Marija and Postolov, Kiril and Savik, Simona (2017) Жената како претприемач во туризмот. Зборник на трудови од втората меѓународна научно - стручна конференција „Состојби и перспективи во туризмот, економијата и бизнис логистиката“, 27 Мај 2017, Штип. pp. 65-76. ISSN ISBN 978-608-244-444-4

[thumbnail of Kniga so apstrakti.pdf]
Preview
Text
Kniga so apstrakti.pdf

Download (552kB) | Preview

Abstract

Согледувајќи ја важноста која денес им се придава на жените претприемачи во секторот на малиот бизнис, во рамки на трудот подетално ќе бидат разработени аспектот на застепноста и влијанието на жените во туризмот, улогата, како и предности во водењето на бизнисот. Целта на ваквата разработка е да се прикаже важната улога која ја имаат жените во деловниот свет, па преку тоа на некој начин да се срушат верувањата дека жените не се предодедени за водење бизнис.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Marija Magdinceva Sopova
Date Deposited: 13 Jul 2018 08:48
Last Modified: 13 Jul 2018 08:48
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20176

Actions (login required)

View Item View Item