Импланто – протетска рехабилитација кај лимитирани едентации – предности за долгорочен успех

Papakoca, Kiro (2018) Импланто – протетска рехабилитација кај лимитирани едентации – предности за долгорочен успех. In: Novi trendovi vo dentalnata medicina, 26 May 2018, Kumanovo, Macedonia.

[thumbnail of ImageMagick conversion from image to application/pdf]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
Kumanovo 2018.pdf

Download (570kB) | Preview
[thumbnail of 1. Kumanovo 2018 - Kiro Papakoca 111.pdf]
Preview
Text
1. Kumanovo 2018 - Kiro Papakoca 111.pdf

Download (7MB) | Preview

Abstract

Денес поставувањето на денталните импланти е неопходност и секојдневно е присутно. Во неможноста да се стигне до релевантни и валидни резултати, како и реални статистички податоци за нивна интеграција, како коскена – така и интеграција на меките ткива, колегите стоматолози и оралните, а и макслофацијалните хирурзи, се во постојана потрага по еден или повеќе имплантолошки системи кои ќе ги задоволат како нивните така и барањата на пациентите.
Кои тип на имплант? Затоа ќе се обидеме да Ви ги доближиме оние имплантолошки системи кои мислиме дека ќе ги исполнат Вашите очекувања, а сето тоа базирано на релевантни податоци. За него ќе прикажеме и финални протетски изработки кои соодветно и во време се покажале дека се одлично интегрирани.

Item Type: Conference or Workshop Item (Speech)
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Kiro Papakoca
Date Deposited: 22 Jun 2018 11:48
Last Modified: 22 Jun 2018 11:48
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20104

Actions (login required)

View Item View Item