Примена на менаџмент информациските системи во бизнисот со недвижности за развој на руралната средина во југоисточниот дел на Р. Македонија

Conkinovska, Emilija (2018) Примена на менаџмент информациските системи во бизнисот со недвижности за развој на руралната средина во југоисточниот дел на Р. Македонија. Masters thesis, Goce Delcev University Stip.

[thumbnail of Conkinovska trud-LEKTORIRAN.pdf]
Preview
Text
Conkinovska trud-LEKTORIRAN.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Процесот на промоција во електронскиот свет претставува најважна рамка за понатамошен развој. Преку промоција, компаниите ги нудат своите производи и услуги, даваат опис на своите услуги или опис за квалитетот на своите производи за да може потрошувачите да се информираат повеќе од она што го гледаат на веб-страната.
Темата којашто се истражува е поддржана од соодветни спроведени истражувања за идентификување на сите недвижнини, идентификување на туристички атрактивности – бизнис локалитети, природни и сакрални богатства на територијата на микро регионот на општина Струмица, Василево, Босилово и Ново Село. Главна цел на трудот се придобивките на општеството од електронското вклучување во современите бизнис процеси. Затоа ќе биде подготвена web-страна, како и мобилна апликација за да може сето тоа, не само виртуелно туку и реално да биде спроведено. Посебен осврт се дава на претходно спроведените истражувања на сите недвижнини во нашиот микро регион, бизнис локалитети, сакрални и природни богатства. Посебно внимание се дава на направената web-страна на понудени недвижнини, како и имплементација на дигиталната туристичка мапа и мобилна апликација, која ги лоцира сите значајни бизнис локалитети, сакрални и природни богатства во Југоисточен микро регион.
Преку зголемен електронски развој се подобрува и зајакнува економската сфера на општествени рамки и се зголемува квалитетот за подобра понуда на соодветни услуги, на ниво на целото население во државата. Меѓутоа, конкретно од страна на нашиот регион согласно спроведеното истражување и имплементација.

Клучни зборови: менаџмент информациони системи,

Item Type: Thesis (Masters)
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Katerina Hadzi-Vasileva
Date Deposited: 19 Jun 2018 13:23
Last Modified: 19 Jun 2018 13:23
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20080

Actions (login required)

View Item View Item