Претставка против Законот за минимална плата и Одлука на Уставниот суд на РМ (2018)

Apasiev, Dimitar (2018) Претставка против Законот за минимална плата и Одлука на Уставниот суд на РМ (2018). [Dataset]

[thumbnail of 84. Minimalec.pdf]
Preview
Text
84. Minimalec.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Целта на оваа граѓанска иницијатива, односно петиција за т.н. конституциона, јудициелна, нормативна, репресивна и aпостериорна контрола in abstracto, е поведување постапка за оценување на уставноста на дел од актуелниот важечки Закон за изменување и дополнување на Законот за минимална плата во Република Македонија (2017) – како општ акт, односно правен пропис, донесен од страна на Собранието на Р. Македонија, а објавен во Службен весник на РМ, бр. 132/17 од 20 септември 2017 година.

Item Type: Dataset
Subjects: Social Sciences > Law
Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Political Science
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Dimitar Apasiev
Date Deposited: 14 May 2018 09:40
Last Modified: 14 May 2018 09:40
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19993

Actions (login required)

View Item View Item