Каталог за научниот проект: Можности и перспективи за развој на туризмот во сливот на Црна Река

Koteski, Cane and Dimitrov, Nikola and Jakovlev, Zlatko and Apostolov, Mico and Magdinceva Sopova, Marija and Josheski, Dushko and Namicev, Petar (2018) Каталог за научниот проект: Можности и перспективи за развој на туризмот во сливот на Црна Река. Project Report. Univerzitet Goce Delcev - Stip, Stip- Macedonia.

[thumbnail of Crna Reka.pdf]
Preview
Text
Crna Reka.pdf

Download (413kB) | Preview

Abstract

Основниот мотив за изработката на овој научен универзитетски проект на тема: ,,Можности и перспективи за развој на туризмот во сливот на Црна Река”, е непостоењето на еден ваков научо истражувачки проект како и големите демографски промени кои се појавиле во изминатите 40 години. Содржината на овој Универзитетски научно истражувачки проект е доста обемна тргнувајќи од природните и општествено – економските појави ипроблеми како во минатото така и денес. Покрај големите природни богатства на сливот сепак одредени области и денес спаѓаат во едни од нај неразвиените економски области водржавата. Според својата содржина проектот е за да можат разни институции да ги користат научните резултати како што се: науката и образованието, министерството за одбрана, полицијата, здравството, против пожарната служба, локалните самоуправи на 13 општини и јавноста. Во проектот обработени се: природно географските одлики, населението, населбите, стопанско – географските одлики, сообраќајот, туризмот, регионално географската диференцијација на сливот и функционалниот развој на одделните регионални целини.

Item Type: Monograph (Project Report)
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 27 Apr 2018 09:48
Last Modified: 27 Apr 2018 09:48
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19918

Actions (login required)

View Item View Item