Водич, Културно наследство на Општина Гевгелија

Dimitrov, Nikola and Magdinceva Sopova, Marija and Angelkova, Tanja and Jakovlev, Zlatko and Koteski, Cane and Josheski, Dushko and Miceva, Magdalena (2017) Водич, Културно наследство на Општина Гевгелија. Project Report. Општина Гевгелија, Гевгелија.

This is the latest version of this item.

[thumbnail of Водич, Културно наследство на Општина Гевгелија,2017,Б5,pdf.pdf]
Preview
Text
Водич, Културно наследство на Општина Гевгелија,2017,Б5,pdf.pdf

Download (5MB) | Preview

Abstract

Општина Гевгелија е мала по површина но е ризница на разновидно културно наследство од најстари период до денес.
Водичот Ви ги презентира најважните информации за културно – историските споменици и манифестации во Општина Гевгелија, во целина и посебно за градот и секоја рурална населба.
Проценуваме дека оваа форма на Водичот има туристичка намена и е во правец на промоција на културното наследство на Општина Гевгелија.
Водичот е дел од истражувачки проект помогнат од Општина Гевгелија а реализиран од истражувачки тим на Факултет за туризам и бизнис логистика - Гевгелија
Водичот не претендира на сеопфатност и може да претрпи дополнувања. Корисниците на Водичот до авторите можат да приложат сугестии во правец на текстуално, естетско и графичко збогатување и истиот. Сите сугестии би влегле во евентуално второ издание на публикацијата.

Item Type: Monograph (Project Report)
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 12 Feb 2018 13:09
Last Modified: 12 Feb 2018 13:09
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19436

Available Versions of this Item

Actions (login required)

View Item View Item