Книга 3 - Прирачник за полагање стручен испит за раководење со туристичка агенција

Dimitrov, Nikola and Taskov, Nako and Jakovlev, Zlatko and Koteski, Cane and Petrevska, Biljana and Metodijeski, Dejan (2018) Книга 3 - Прирачник за полагање стручен испит за раководење со туристичка агенција. Факултет за туризам и бизнис логистика, за Едиција „Тур ретур“ . ISBN 978-606-244-488-8

[thumbnail of Книга 3 - Прирачник за полагање стручен испит за раководење со туристичка агенција.pdf]
Preview
Text
Книга 3 - Прирачник за полагање стручен испит за раководење со туристичка агенција.pdf

Download (6MB) | Preview

Abstract

Туризмот во Република Македонија повеќе години претставува значајна дејност од која зависи целокупниот развој на државата. Едукацијата на стручни кадри од областа на туризмот и уготителството е процес кој постојано треба да се надградува и усовршува.
Факултетот за туризам и бизнис логистика - Гевгелија при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, покрај редовна настава на едукација на кадри од областа на туризмот и угостителството, организира и реализира полагање на стручен испит за туристички водич, туристички придружник и раководење со туристичка агенција, со што на индиректен начин се вклучува во туристичката политика од македонската држава.
Кандидатите кои ги положиле стручните испити се здобиле со соодветни уверенија и сертификати, согласно законот за високото образование, законот за туристичка дејност и националната рамка за класификација.
Во третата книга се поместени материјали кои на корисниците ќе им овозможи полесно да го совладаат градивото за полагање на стручен испит за раководење со туристичка агенција и тоа за содржините од наставните предмети: туристичка географија, менаџмент и маркетинг во туризмот, хотелиерство и патнички агенции, економика во сообраќајот, комуникативно пропагандна дејност и царинско работење.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 12 Feb 2018 13:05
Last Modified: 12 Feb 2018 13:05
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19435

Actions (login required)

View Item View Item