Книга 2 - Прирачник за полагање стручен испит за туристички придружник

Dimitrov, Nikola and Taskov, Nako and Jakovlev, Zlatko and Koteski, Cane and Petrevska, Biljana and Metodijeski, Dejan (2018) Книга 2 - Прирачник за полагање стручен испит за туристички придружник. Факултет за туризам и бизнис логистика, за Едиција „Тур ретур“ . ISBN 978-608-244-487-1

[thumbnail of Книга 2 - Прирачник за полагање стручен испит за туристички придружник.pdf]
Preview
Text
Книга 2 - Прирачник за полагање стручен испит за туристички придружник.pdf

Download (6MB) | Preview

Abstract

Туризмот во Република Македонија повеќе години претставува значајна дејност од која зависи целокупниот развој на државата. Едукацијата на стручни кадри од областа на туризмот и уготителството е процес кој постојано треба да се надградува и усовршува.
Факултетот за туризам и бизнис логистика - Гевгелија при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, покрај редовна настава на едукација на кадри од областа на туризмот и угостителството, организира и реализира полагање на стручен испит за туристички водич, туристички придружник и раководење со туристичка агенција, со што на индиректен начин се вклучува во туристичката политика од македонската држава.
Кандидатите кои ги положиле стручните испити се здобиле со соодветни уверенија и сертификати, согласно законот за високото образование, законот за туристичка дејност и националната рамка за класификација.
Во втората книга се поместени материјали кои на корисниците ќе им овозможи полесно да го совладаат градивото за полагање на стручен испит за туристички придружник и тоа за содржините од наставните предмети: туристичка географија, царинско работење, хотелиерство и патнички агенции, економика во сообраќајот, комуникативно пропагандна дејност и култура на однесување.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 12 Feb 2018 13:04
Last Modified: 12 Feb 2018 13:04
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19434

Actions (login required)

View Item View Item