Македонија како потенцијална дестинација за руските туристи

Metodijeski, Dejan and Golakov, Kostadin (2017) Македонија како потенцијална дестинација за руските туристи. In: Втора меѓународна научна конференција ФИЛКО Филологија, култура и образование, 10-11 May 2017, Voronezh, Russia.

[thumbnail of Зборник 2017 Филко.pdf]
Preview
Text
Зборник 2017 Филко.pdf

Download (4MB) | Preview

Abstract

Меѓународниот туризам и патувањата во светски рамки бележат константен пораст во последните неколку декади. Современите тенденции во туризмот укажуваат на потребата од посета на нови дестинации и промена на традиционалните места за одмор. За успешни истражувања во меѓународниот туризам, потребно е собирање на конкретни информации за пазарот кој се истражува. Целта на овој труд е да бидат презентирани потенцијалите на Република Македонија како дестинација за руските туристи. Во трудот е консултирана постоечката литература поврзана со профилирањето на руските туристи и условите кои одат во прилог на развој на туризмот меѓу Русија и Македонија. Користени се секундарни извори на податоци од релевантни извори како би се направил профил на руските туристи. На крајот од трудот, дадени се препораки за насоките во кои треба да се движи земјата во можноста за привлекување на руските туристи.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Dejan Metodijeski
Date Deposited: 05 Feb 2018 10:29
Last Modified: 05 Feb 2018 10:29
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19310

Actions (login required)

View Item View Item