Иновативен пристап во развојот на културниот туризам во Општина Гевгелија преку културното наследство, настаните и субјектите

Magdinceva Sopova, Marija and Dimitrov, Nikola and Angelkova, Tanja and Jakovlev, Zlatko and Koteski, Cane and Josheski, Dushko and Miceva, Magdalena (2017) Иновативен пристап во развојот на културниот туризам во Општина Гевгелија преку културното наследство, настаните и субјектите. [Project]

[thumbnail of Водич, Културно наследство на Општина Гевгелија,2017,Б5,pdf.pdf]
Preview
Text
Водич, Културно наследство на Општина Гевгелија,2017,Б5,pdf.pdf

Download (5MB) | Preview

Abstract

Како прв проект од таков вид кој се спроведува на подрачјето на Општина Гевгелија, преку реализацијата на овој проект се овозможи оригинално и реално определување на потенцијалите за развој на културниот туризам на подрачјето на Општина Гевгелија. Преку остварување на основната цел на проектот се определи концептуална рамка за развој на културниот туризам преку промоција на културното наследство и настаните во Општина Гевгелија што ќе придонесе за севкупно подобрување на квалитетот на живеење на населението во Општина Гевгелија.

Item Type: Project
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 02 Feb 2018 09:27
Last Modified: 02 Feb 2018 09:27
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19300

Actions (login required)

View Item View Item