Имотно осигурување какао предмет во осигурувањето и методи за проценка и штета

Mizorova, Adrijana and Angelkova, Tanja (2017) Имотно осигурување какао предмет во осигурувањето и методи за проценка и штета. In: Зборник на трудови од втората меѓународна научно-стручна конференција „Состојби и перспективи во туризмот, економијата и бизнис логистиката”, 27 May 2017, Stip, Macedonia.

[thumbnail of 11.pdf]
Preview
Text
11.pdf

Download (639kB) | Preview
[thumbnail of ImageMagick conversion from image to application/pdf]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
korica.pdf

Download (113kB) | Preview

Abstract

Осигурувањето претставува високо одговорна економска и социјална активност, која ја дели судбината со севкупниот општествен развој и стандардите на населението. Општеството преминалокон осигурување заради потреба од економсказаштита од материјалните последици од штетите и несреќните случаи. Поставеноста на предметот во овој труд е согледан преку мултидисциплинарна анализа на имотното осигурување, функциите, елементите, субјектите и документите на осигурувањето вововедниот дел, а целосно теоретско истражување спроведено токму на осигурување на имот како и моделите на осигурување на имот.Ова истражување е спроведено со цел да се поттикне човековото размислување во правец на подигнување на свеста за масовно осигурување на имот.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Tanja Angelkova
Date Deposited: 21 Feb 2018 14:31
Last Modified: 21 Feb 2018 14:31
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19179

Actions (login required)

View Item View Item